Termelés

Mezőgazdasági háttér

Vállalatunk, mint feldolgozó üzem, rendkívül nagy súlyt fektet a mezőgazdasági kapcsolatrendszerre, hiszen ezek a partnerek biztosítják számunkra a mezőgazdasági nyersanyagot. Ismeretes az is, hogy csak jó minőségű nyersanyagból lehet kiváló minőségű konzerv készterméket gyártani, és ezért felfogásunk szerint maga a gyártás már a szántóföldön elkezdődik!

Az is köztudott, hogy Magyarország természeti adottságai - a Kárpát-medencének köszönhetően - rendkívül jónak mondhatók, s így van ez a vállalatunk profilját képző zöldségfélék, úgymint zöldborsó és csemegekukorica termesztésének szempontjából is.

A Dél-Alföldön a rendelkezésre álló igen jó minőségű termőföld, valamint a Duna és a Tisza folyók jóvoltából az öntözés lehetősége is biztosított. Az ennek megvalósításához szükséges öntöző eszközök is rendelkezésre állnak. Termő területeink több mint 80 %-a öntözhető, a zöldborsónál ez az arány 100% !

A nyersanyagok termeltetéséhez társaságunk biztosítja a GMO mentes vetőmagot, a kereskedelmi, piaci visszajelzések alapján. Külön kiemelten kezeljük az egyes csemegekukorica fajtákat: ízre, színre és cukortartalmára való tekintettel.

Vállalatunk ma már a Nyugat-Európai piac által preferált és kedvelt, úgynevezett szuperédes csemegekukoricát termeltet, mintegy 95 %-ban, melyhez nem szükséges a répacukor hozzáadása, hiszen önmagában is elég édes. Zöldborsónál 100 %-ban az EU által megkívánt, úgynevezett apró szemű fajtákat dolgozzuk fel.

Cégünk agrárszakemberei a vetőmag elvetésétől egészen a betakarításig nyomon követik az ipari növényeink fejlődését, s mindeközben szaktanácsokkal segítik termelőinket az eredményes termesztésben.

A betakarítástól a feldolgozásig maximum 4 óra telik el, ezzel elérve azt, hogy a gazdag ásványi és vitamin anyagok a növényben megmaradjanak, garantálva ezzel annak frissességét és élvezeti értékét, melyet a konzervgyártás során is megőrzünk.

 

Feldolgozás

A teherautón beérkező nyersanyagot úgynevezett elő feldolgozó vonalon fogadjuk. Mielőtt a termék vonalra való feljuttatása megtörténne, a beszállított nyersanyagot külön speciális laboratóriumban minősítjük a feldolgozás alkalmassága szempontjából, és  határozzuk meg azt, hogy milyen gyártóvonalon történik meg a termék feldolgozása.

A gyártás 5 gyártóvonalon történik, és így az adott terméket mindig az optimális gyártósorra tudjuk juttatni. A csemegekukoricát vákuumzárógépeken, míg a zöldborsót hagyományos – vákuumzárás nélküli – zárógépekkel zárjuk. A hőkezelés, a konzervipar alapvető tartósítási művelete négy OHS (Osztott Hidrosztatikus Sterilező) berendezésen történik, folyamatos és kíméletes hőkezelést biztosítva, valamint messzemenően megőrizve a nyersanyag beltartalmi értékeit. A hőkezelt kész konzerveket palettázó géppel rakodólapra rakjuk, majd címkézetlenül, raklapokon tároljuk.

E szezonbeli gyártástól – térben és időben elkülönülve – történik meg a termékek csomagolása, azaz a kódolási, címkézési műveletek elvégzése, és az egységcsomagokba, azaz tálcákba való elhelyezése, a mindenkori vevői igénynek megfelelően.

A gyártás – a szezonban - három műszakban történik, sok esetben a hétvégi munkát is kihasználva. Szezonon kívül pedig a csomagolási tevékenységet végezzük három műszakban, a nagy mennyiségű árú zökkenőmentes, dinamikus, kamionos  kiszállítása érdekében.

Gyártás

Kapcsolat

Szigorúan ellenőrzött, jóváhagyott beszállítói körrel rendelkezünk, biztosítjuk az összes beérkezett nyersanyag tétel nyomonkövethetőségét a gyártás minden fázisában. Vállalatunk elkötelezettségét bizonyítja az auditoknak való megfelelés, rendelkezünk IFS, BRC és GMO mentes termék tanúsítvánnyal.

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/kecskemetikonzervkft/
https://goo.gl/maps/c3cTYMrvDUw