Termelés

A gyártási folyamat már a szántóföldeken kezdődik…

Vállalatunk mint feldolgozó üzem rendkívül nagy hangsúlyt fektet a jól működő mezőgazdasági partnerkapcsolatok kiépítésére, a biztonságos alapanyagháttér megteremtésére, mivel kiváló minőségű konzerv készterméket csak jó minőségű nyersanyagokból lehet előállítani.

Magyarország természeti adottságai - a Kárpát-medencének köszönhetően - rendkívül kedvezőek, a zöldborsó és a csemegekukorica, mint vállalatunk fő profilját meghatározó alapanyagok termesztésének szempontjából is.

A termőföld igen jó minőségű, a Duna és a Tisza folyók közelsége pedig az öntözés lehetőségét biztosítják. Így termőterületeink több mint 80%-a öntözhető, a zöldborsónál ez az arány 100%.

Nyersanyagtermesztés

Nyersanyag termesztés

A vevőspecifikációkat már a termelőpartnerek kiválasztásánál, a vetési ütemterv és a növényvédőszerek meghatározásánál figyelembe vesszük. A feldolgozandó nyersanyagok termeltetéséhez biztosítjuk a GMO-mentes vetőmagot. Kiemelt figyelmet szentelünk a csemegekukorica-fajták kiválasztására íz, szín és cukortartalom szempontjából. Mezőgazdasági partnereinkkel mintegy 95%-ban a nyugat-európai piac által preferált és kedvelt szuperédes csemegekukoricát termeltetjük, melyhez nem szükséges répacukrot hozzáadni, zöldborsónál pedig 100%-ban a kereskedelmi partnerek által megkívánt apró szemű fajtákat.

A vetéstől egészen a betakarításig nyomon követjük a termesztési folyamatokat. Annak érdekében, hogy megmaradjon az alapanyagok gazdag ásványianyag- és vitamintartalma, nagy hangsúlyt helyezünk a betakarítás és a feldolgozás közötti időintervallum lerövidítésére.

Kombájn

Feldolgozás

Teherautó

A teherautókon beérkező nyersanyagokat úgynevezett előfeldolgozó vonalakon fogadjuk. Mielőtt megtörténik az alapanyagok gyártóvonalra juttatása, speciális laboratóriumban minősítjük őket a feldolgozás alkalmassága szempontjából, és meghatározzuk, milyen gyártóvonalon történjen a feldolgozásuk.

Gyártóvonal

A gyárban 6 gyártóvonal áll rendelkezésre, így az adott nyersanyagot mindig az optimális helyen tudjuk feldolgozni.  

Vákuumzáró

A csemegekukoricát vákuumzáró gépekkel, míg a zöldborsót hagyományos gépekkel zárjuk.

Hőkezelés

Kíméletes hőkezelési technológiát alkalmazunk, hogy messzemenően megőrizzük a nyersanyagok beltartalmi értékét. Ehhez négy hőkezelő berendezés áll rendelkezésre.

Palettázó

A hőkezelt, kész konzerveket palettázó géppel rakodólapokra rakjuk, és termékcímke nélkül tároljuk.

Csomagolás

A termékek csomagolása, azaz a kódolási, címkézési műveletek és az egységcsomagokba, tálcákba való helyezésük a gyártástól térben és időben elkülönülve történik, a mindenkori vevői igényeket maximálisan figyelembe véve.

Raktározás

Kapcsolat

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/kecskemetikonzervkft/
https://goo.gl/maps/c3cTYMrvDUw