10 + 1
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

termékek

Kisfogyasztói

felhasználók részére

Miért üveges vagy fémdobozos zöldséget vegyek?

MERT
- egészségtudatos étrendbe illeszthető

- korszerű, gyors felhasználású

- egész évben változatos étrendet nyújt
Tovább

Ipari / Partner

felhasználók részére

Miért fémdobozos zöldséget vegyek?

MERT
- biztonságosan kezelhető

- energiatakarékosan tárolhatók

- sokoldalú konyhai felhasználású
Tovább

További információk, fogyasztói felhasználók részére.

A frissességüket, természetes ízüket megőrző zöldségkonzervek egész évben hozzáférhetők mindenki számára. Olcsó és kényelmes lehetőséget nyújtanak az élelmiszerek hosszú távú tárolására.

A konzerv élelmiszerek biztonságosan tárolhatók több évig is.

Kémiai tartósítószerekre nincs szükség, mivel a konzervdobozok légmentesen zártak és  kíméletes hőkezeléssel tartósítottak! 

Értékes anyagaik, kedvező étrendi hatásuk, organoleptikus tulajdonságaik indokolják állandó, rendszeres fogyasztásukat. Beilleszthető a korszerű táplálkozási étrendbe, vegetáriánusoknak is bátran ajánljuk!

A konzervek használata lehetővé teszi, hogy egy olyan változatos étrendet kövessünk, amely beleillik modern társadalmunk gyors ütemű, stresszes életvitelébe, a háziasszonyoknak nem kell otthon hosszú időt tölteni előkészületi munkákkal ételeik elkészítése során.

Vevőbarát, mert a fogyasztói egységek kialakítása a vevői igényekhez igazodik.

Környezetbarát, mert a konzervdoboz újrahasznosítható, szelektíven gyűjthető.

Tárolásuk energiát nem igényel,mert bontatlanul, szobahőmérsékleten hűtés nélkül eltarthatók.

Csomagolásuk vevőbarát és környezetbarát.

További információk, ipari felhasználók részére.

Az ipari fogyasztók is igénylik a konzerv kínálatot, melyek táplálók, biztonságosak, kényelmesek, valamint változatosak.

Ezt felismerve zöldségkonzerveink nagy kiszerelésben is készülnek, melyek által évszaktól függetlenül lehet biztosítani az étrend érdekességét, változatosságát akár a gyermek étkeztetésben, akár a nyugdíjas otthonokban, kórházakban.

 

Kötelező tápérték-jelölés az élelmiszereken!

Az 1169/2011/EU rendelete a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról

Mi a célja a rendeletnek?

„A fogyasztók magas szintű egészségvédelmének megvalósítása és tájékoztatáshoz való jogának biztosítása érdekében biztosítani kell, hogy megfelelő tájékoztatáshoz jussanak az általuk fogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatosan.”

A tudatos vásárló!

Az élelmiszer jelölésnek világosnak és érthetőnek kell lennie, hogy segítség azokat a fogyasztókat, akik az élelmiszereket és étrendjüket tudatosabban kívánják kiválasztani.

2014. dec.13-án lejár egy átmeneti időszak, a tápértékjelölés második fázisához érünk. A tápértékjelölés általánosan még nem kötelező, de amennyiben alkalmazásra kerül, úgy az 1169/2011/EU rendelet figyelembevételével kell jelölni.

2016.dec.13-tól a tápértékjelölés általánosan kötelező lesz az 1169/2011/EU rendelet szerint.

A Kecskeméti Konzerv Kft. is felkészült a változásokra.

A kötelező jelölési elemek közül a tápérték megjelenítés változásaira hívjuk fel a figyelmet.

Ugyan címkéink eddig is tartalmazták a tápértékeket, de az új szabályoknak megfelelően címkéink módosításra kerültek.

Az átlagos tápértéket az értékesített formára adtuk meg, ennek érdekében termékeinket analitikai vizsgálatoknak vetettük alá, hogy minél pontosabb értékeket tudjunk feltüntetni a címkén.

( A tápanyagtartalom mutathat eltérést a címkén feltüntetett értékektől, hiszen figyelembe kell venni, hogy a termékeinket szezonális változékonyság jellemezheti. Az EU Bizottság által kiadott Útmutató iránymutatást ad a tápértékjelölés során alkalmazandó tűréshatárokról.)

A kötelezően feltüntetett elemeket, mint az energiatartalmat és a tápanyagok mennyiségét az előírt sorrendben a termék 100 grammjában kifejezve kellett megadnunk. Ezek az információk ugyanazon látómezőben vagyis egy helyen, egy tápértéktáblázatban olvashatók.

Az energia tartalom és a tápanyagok mennyisége mellett feltüntettük a beviteli referenciaértékek %-át is 100 g-ra kifejezve, s mellette a kötelezően előírt kiegészítés olvasható:

„Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal.)”

Természetesen több önkéntes elem van még, ami jelölhető a címkén, így kiegészítésként az információk megadhatók egy adagra vonatkozóan is. Szigorú szabályok mellett ismételhető elemek is jelölhetők a fő látómezőben. Ezek megjelenítését a gyártó döntheti el.

Olvashatóság!

Az információk minimális betűméretét is előírja az új szabályozás. Az élelmiszer csomagolások címkéinek nagy részénél legalább 1,2 mm-es betűméret alkalmazása szükséges minden kötelezően feltüntetendő információnál.

Bízunk benne, hogy a termékeink által nyújtott információkra a fogyasztó egyre tudatosabban odafigyel és a címkén deklarált tápértékek korrekt tájékoztatást adnak számukra.

Létrehozva: 2014.november 17.

Website Security Test