10 + 1
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

RÓLUNK

Dél-tiroli Bozen városában működő konzervgyár megbízásából Dieffenbach J. Eugen 1900 áprilisában felkereste Kecskemét akkori polgármesterét Kada Eleket és ajánlatot tett gyümölcs- és főzelékkonzervgyár alapítására.


A környék nagy hagyományokkal bíró, elismert zöldség- és gyümölcstermesztési kultúrája, az ideális időjárási viszonyok, az olcsó, szabad munkaerő és nem utolsósorban a város nyújtotta kedvezmények mind-mind Kecskemét mellett szóltak. 1900. május 31-én aláírásra került a konzervgyár alapításáról szóló szerződés.

1901. június 14-én már be is indult a termelés a korabeli viszonyok között modernnek számító Gyümölcs-és Főzelékkonzerv készítő Rt.-ben.

1921-ben a jól működő Első Kecskeméti Konzervgyár sikerein fölbuzdulva Platter János új Gyümölcs-Főzelék konzervgyárat épített Kecskeméten.

1957-ben egy miniszteri határozat egyesítette a két gyárat, így Magyarország egyik legnagyobb konzervgyára lett. Az első években az alábbi termékek feldolgozására került sor: borsó, bab, sárgarépa, vágott bab, spárga, paradicsom, valamint kajszibarack, őszibarack, ringló, körte, cseresznye, dió, eper, ribiszke, szamóca.

1976-77-ben az újító szellemű szakembergárdának köszönhetően új termékek jelentek meg a gyártmánypalettán, a Magyarországon elsőként gyártott vákuumzárású csemege kukorica konzerv, majd Közép-Európában is elsőként gyártott paradicsom por.

1980. szeptemberében ugyancsak elsőként üzemelik be az országban az üveges "bébiételgyárat". A bébiételek népszerűsége a kismamák, orvosok, védőnők és az akkori forgalmazók körében nagyon gyorsan növekedett.

1981-ben már 32 féle bébiétel és 4 féle bébiital volt jelen a belföldi piacon a számtalan bemutatónak, kóstolónak és az intenzív reklámtevékenységnek köszönhetően.

1982-ben a termelés megközelítette az éves kapacitást (5000-6000 to). Ebben az évben elsőként, minimális mennyiségben, de megindult az export is.

1987-88-ban új korszerű, aszeptikus paradicsom sűrítő és tartósító vonalakat állítottak üzembe.

Az 1992-ben lezajlott privatizáció során két világhírű cég, az amerikai H. J. Heinz és az angol Hillsdown Holdings szerezte meg a gyár részvényeinek tulajdonát.

1995. júliusában a Kecskeméti Konzervgyár Rt. részvényeinek 97%-a a Heinz tulajdonába került. Ebben az időben a Kecskeméten működő két gyártelep közül a HEINZ Kecskeméti Konzervgyár Rt. értékesítette a gyümölcs telepet. A gyár profiljában jelentős változás történt, fő termékek a dobozos csemege kukorica, zöldborsó és bab konzerv mellett a paradicsom sűrítmény és a bébiételek maradtak.

részletek

bemutatkozó videó

Tekintse meg bemutatkozó videónkat és tudjon meg többet rólunk.

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat és egyedi ajánlatainkat.

Website Security Test