3 + 3
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

Krémes zöldborsófőzelék

Ez a legegyszerűbb recept, amit ismerünk. Lehet sűrűbbre és hígabbra is készíteni, mindenki ízlése szerint.

Elkészítés

  1. A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük.
  2. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá.
  3. Ha megpuhult, és a víz is elpárolgott alóla, rászórunk kb. 2 evőkanálnyi lisztet, és nagyon gyorsan összekeverjük, majd felöntjük kevés tejjel, hogy feloldódjon benne a liszt.
  4. Annyi tejet öntünk innentől fokozatosan hozzá, míg el nem érjük a kívánt állagot.
  5. Forraljuk 1-2 percig a tej hozzáadásától.

Hozzávalók/4adag

  • fél kg zöldborsó
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek liszt
  • ételízesítő
  • 2 kk cukor
  • 4-5 dl tej

receptjeink

Franciasaláta

Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.

Részletek >

Tárkonyos csirkeraguleves

Ez a leves nálunk mindenki nagy kedvence, egy talált recept "felújított" valtozata. Soha nem lehet eleget csinálni belőle.

Részletek >

Kínai sült tészta

Már meguntuk azt, hogy minden alkalommal kínai büfébe kelljen járni, ha megkívánjuk a sült tésztát. Ezért találtuk ki ezt az otthon elkészíthető roppant egyszerű módosított változatot.

Részletek >

Krémes zöldborsófőzelék

Ez a legegyszerűbb recept, amit ismerünk. Lehet sűrűbbre és hígabbra is készíteni, mindenki ízlése szerint.

Részletek >

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat és egyedi ajánlatainkat.

Website Security Test