2 + 2
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

Pályázati munka

Projekt neve: Új típusú zöldborsó osztályozó- és csomagoló gépsor kifejlesztése mintaüzemi körülmények létrehozásával a               Kecskeméti Konzerv Kft.-nél.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 2005. április 11-én alakult. A vállalat főleg egykomponensű konzervipari termékeket – csemegekukorica, zöldborsó és mixek – gyárt. A fogyasztói elvárások az elmúlt időben jelentős változtak, a 8 mm helyett a 6-7,5 mm szemnagyságú csemegeborsó iránti igény emelkedett, melynek leválogatása nehezen volt megoldható.

Az új fejlesztésű, számítógép vezérelt osztályozó gépsor egyszerre 5 frakcióra tud osztályozni, megszűnik az átállási idő, a termékminőség javul, a termék homogén, törtszemek, szennyeződések mennyisége 90%-kal csökken, a 6-7,5 mm szemnagyságú borsókonzerv hatékonyan állítható elő.

A kifejlesztésre került új csomagoló gépsor nem használ műanyagot, így a környezetvédelmi termékdíj megszűnik. A korszerű csomagolás növeli a termék hozzáadott értékét. A jó minőségű, magyar zöldborsó konzerv - különösen a 6-7,5 mm-es szemnagyságú – a világ piacain magasabb áron értékesíthető.

A projekt keretében egy mintaüzem is kialakításra került: A mintaüzem kialakítása egy 3456 m2 alapterületű csarnokban történt meg. A csarnok légkezelő berendezéssel van ellátva, a teljes elektromos hálózat, és a gépészet cseréje valósult meg.  A mintaüzemet úgy került kialakításra, hogy mindenben megfeleljen az EU követelményektől jóval szigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek is. A szellőzőrendszer, gépészet és elektromos vezérlés is kiépítésre került.

A magyar termőföld, minőségi és magas élvezeti értékű zöldborsó előállítását teszi lehetővé. Ahhoz, hogy a terméket értékeljék a fogyasztók a feldolgozás technológiai színvonalát és környezeti körülményeit egységesen kezelve, innovatív komplex megoldásokkal lehet a világ élvonalába emelni. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton (GOP-1.3.1-11/A) vállalkozásunk a 2012. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült 380 975 809 Ft összegben. A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projektre a GOP-1.3.1/A-11/A  kiírás keretében 380 975 809 Ft támogatást nyertünk.

Kedvezményezett neve: Kecskeméti Konzerv Kft.

Elérhetősége: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 35.

Közreműködő szervezet: MAG Zrt.

Elérhetősége: Budapest, 1139, Váci u. 81-83., www.magzrt.hu, www.nfu.hu


részletek

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat és egyedi ajánlatainkat.

Website Security Test