3 + 3
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

Mezőgazdasági háttér

Vállalatunk, mint feldolgozó üzem, rendkívül nagy súlyt fektet a mezőgazdasági kapcsolatrendszerre, hiszen ezek a partnerek biztosítják számunkra a mezőgazdasági nyersanyagot. Ismeretes az is, hogy csak jó minőségű nyersanyagból lehet kiváló minőségű konzerv készterméket gyártani, és ezért felfogásunk szerint maga a gyártás már a szántóföldön elkezdődik!

Az is köztudott, hogy Magyarország természeti adottságai - a Kárpát-medencének köszönhetően - rendkívül jónak mondhatók, s így van ez a vállalatunk profilját képző zöldségfélék, úgymint zöldborsó és csemegekukorica termesztésének szempontjából is. A kedvező éghajlat és időjárás különleges aromájú és zamatú termék előállítását teszi lehetővé.

A Dél-Alföldön a rendelkezésre álló igen jó minőségű termőföld, valamint a Duna és a Tisza folyók jóvoltából az öntözés lehetősége is biztosított. Az ennek megvalósításához szükséges öntöző eszközök is rendelkezésre állnak. Termő területeink 60-70 %-a öntözhető!

Megjegyzendő, hogy a magyar mezőgazdaság zöldségtermesztés tekintetében kiváló szakemberek sokaságával rendelkezik, akik magas főiskolai és egyetemi szaktudás mellett – bátran mondhatni – világszínvonalon végzik ezt a tevékenységet. A nyersanyagok termeltetéséhez társaságunk biztosítja a GMO mentes vetőmagot, a kereskedelmi, piaci visszajelzések alapján. Külön kiemelten kezeljük az egyes csemegekukorica fajtákat: ízre, színre és cukortartalmára való tekintettel.

Vállalatunk ma már a Nyugat-Európai piac által preferált és kedvelt, úgynevezett szuperédes csemegekukoricát termeltet, mintegy 80 %-ban, melyhez nem szükséges a répacukor hozzáadása, hiszen önmagában is elég édes. Zöldborsónál mintegy 90 %-ban az EU által megkívánt, úgynevezett apró szemű fajtákat dolgozzuk fel. Ezen apró szemű borsó termeltetéséhez mezőgazdasági partnereink rendelkeznek speciális betakarító gépekkel, illetve vállalatunk pedig a szükséges szemnagyság szerinti osztályozó gépekkel.

Cégünk agrárszakemberei a vetőmag elvetésétől egészen a betakarításig nyomon követik az ipari növényeink fejlődését, s mindeközben szaktanácsokkal segítik termelőinket az eredményes termesztésben: előre megkötött termeltetési szerződések alapján. Nagyon fontosnak tartjuk a szakszerű tápanyag utánpótlás biztosítását, a növényi vegetációknál, valamint az öntözés lehetőségét is a globális felmelegedés miatt. Ezen szempontok figyelembevételével és biztosításával lehet a hektáronkénti gazdaságos nyersanyagmennyiséget előállítani jó minőségben, mely úgy a mezőgazdasági partnereink, mint vállalatunk közös érdeke. A növényvédelmi kezeléseket minden esetben naplóban rögzíttetjük a termelővel, és betartatjuk azt az időt, mely szükséges a kijuttatott vegyszerek természetes lebontódásához. Ezzel érjük el azt, hogy úgynevezett vegyi szermaradvány nélkül takaríthatjuk be a nyersanyagot az optimális érési időben, és a hektáronkénti optimális mennyiségben.

A betakarítást úgy szervezzük, hogy a konzervüzem feldolgozásig maximum 4 óra teljék el, s ezzel elérjük azt, hogy a gazdag ásványi és vitamin anyagok a növényben megmaradjanak, garantálva ezzel annak frissességét és élvezeti értékét, melyet a konzervgyártás során is megőrzünk.


részletek

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat és egyedi ajánlatainkat.

Website Security Test