2 + 2
English version
info@kkkft.hu +36-76-320-547 +36-76-546-060

Díjak és elismerése

A keleti országrész legdinamikusabban fejlődő piacvezető vállalata lett a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. Óriási eredmény ez a jelenlegi gazdasági helyzetben, amit ráadásul egy száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás érdemelt ki.


A rangos elismerésről és a fejlődés titkáról kérdezte lapunk dr. Ábrahám Tibor gyárigazgatót, valamint Kovács János ügyvezető igazgatót. - Először mi sem akartuk elhinni - mondta Kovács János, de amikor a budapesti Lánchíd Palotában átvehettük a Pegazus 2009-Díjat, akkor tudatosult bennünk, hogy megérte az elmúlt években annyit dolgozni, kitartani, hinni a terveinkben, mert az eredmények bennünket igazolnak. Külön öröm számunkra, hogy a díjat egy rangos, nemzetközi gazdasági mezőny szakemberei ítélték oda a részünkre.

A kimagasló eredmény ellenére Kovács János úgy véli: semmiféle titok nem övezi a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. munkáját. Hangsúlyozta: a lényeg a munka, az irányítói rugalmasság, vagyis az, hogy mi állandóan szondázzuk a piacot és az igényekhez alakítjuk a termékeinket. Ennek a törekvésnek az egyik legfontosabb eleme volt, hogy a részünkről megcélzott nyugati piacot és a fogyasztókat közvetlenül értük el, nem pedig közvetítő cégeken, kereskedőkön keresztül. Ennek érdekében létrehoztunk egy fióktelepet Berlinben.

Hozzátette: a másik természetesen a minőség, hiszen mi a legigényesebb piacot céloztuk meg, ott vetettük meg a lábunkat és napjainkra a termelésünk több mint kétharmad része itt is kel el.

Ábrahám Tibor szerint nagyon jól jött gyárnak ez a szakmai díj, mert megerősítette a kollektívában, hogy jó úton jár, valamint azt: bármilyen sok pofont is kapott az elmúlt időszakban ez a szakma, lehet és megéri tisztességesen dolgozni, mert figyelnek ránk és számon tartanak bennünket. Lapunknak elmondta: nem szabad elfelejteni, ez a gyár csaknem négyszáz embert foglakoztat. 2005-ben 15 ezer tonna zöldséget - kukoricát és borsót - dolgoztak fel, 2007-ben viszont már 45 ezret. Ezek óriási számok - mondja Ábrahám, aki összehasonlításképpen azt mondta: a Kecskeméten legyártott zöldségmennyiség kiteszi az olaszországi egész éves feldolgozást.

Véleménye szerint az eredményekhez hozzájárult az, hogy a vállalatnál összhang van a tulajdonosok és a menedzsment közt, valamint az is, hogy sokat áldoztak a fejlesztésekre, amelyeket nagyrészt pályázatok útján érték el. Ábrahám Tibor úgy véli, törekvéseikkel két évvel előzik meg a konkurenciát a nyugati piacon, ezt bizonyítja, hogy korábban csak kísérletképpen gyártott válogatott, apró szemű borsó, valamint az úgynevezett "szuper édes" fajták ma már a termelésük nagy részét teszi ki, de gyors alkalmazkodásuk eredményeként jövőre még jelentősebb mennyiségű kevert zöldséggel jelennek meg a nyugati piacon. Szerkesztőségünk ez úton gratulál a Kecskeméti Konzervgyártó Kft.-nek az elért rangos elismeréshez, és kíván további töretlen fejlődést, hogy a feldolgozó még több embert tudjon foglalkoztatni Nagykőrös és térségéből a feldolgozási szezonban!

A Pegazus-díj A díj adományozói és szervezői: az Enterprise Investor, amely Közép és Kelet Európa legjelentősebb magán-és kockázati tőkealap-kezelője. Az Ernst and Young, a világ egyik vezető könyvvizsgáló- és üzleti tanácsadó vállalata. A White and Case globális ügyvédi iroda. A Dun and Bradstreet, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója, valamint a Gazdasági Rádió.

részletek

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat és egyedi ajánlatainkat.

Website Security Test